Siófoki Nagystrand / Siófok Beach

Still0930_00028

Területe: 80.490 m2
Balaton part szakasz hossza: 670 m

A siófoki Nagystrand nemcsak a Balaton, hanem az ország leglátogatottabb strandja is. Területe több mint 8 hektár, befogadóképessége 13.500 fő. hét órától hajnalig élménypark jellegű szórakoztató központ.

Itt található a Beach Club, amely főleg a fiatalok körében nagyon ismert, és közkedvelt. Nap, mint nap változatos programok, sportolási lehetőségek várják a közönséget, az esti órákban az ország legnépszerűbb előadóinak és zenekarainak közreműködésével ingyenesen látogatható könnyűzenei koncertek vannak.

Still0930_00119A Nagystrand keleti oldalán 2005. tavaszán fejeződött be a mederkotrás és a kinyert anyag felhasználásával egy homokos partszakasz, homokföveny kialakítása, amely főleg a kisgyermekes családok számára újabb vonzerőt fog jelenteni. A Szent István sétánynál korábban kialakított homokfövenyt igen hamar megkedvelték a fürdőzők, a kedvező tapasztalatok alapján született döntés az újabb fövenystrand kialakításáról.

2006-ban épült a Nagystrand keleti új főbejárata, 2008-ban pedig a nyugati oldalon, a Rózsakert felőli részen létesült új pénztárakat, vizesblokkot tartalmazó fogadó épület. A Nagystrand déli oldalán a vállalkozói tőke bevonásával évről-évre újulnak meg a vendéglátó, szolgáltató létesítmények. Az elmúlt években sor került a Petőfi sétány ezen szakaszának felújítására is, elegáns és nagyon közkedvelt sétáló utca alakult ki ezen a részen.

A legújabb fejlesztési program 2010-ben kezdődött, melynek keretében a 2011-es szezon kezdetéig a Nagystrand teljes területén új növényzet, gyep, sétáló utak, burkolt felületek, térvilágítás, díszvilágítás, sportpályák, játszóterek valósultak meg.

2004 és 2016 között a Siófoki Nagystrand mindig elnyerte a „Kékhullám Zászló” minősítést is. Ezt a strandminősítési rendszert a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az Európai Unióban már megszokott szempontok alapján az elmúlt évtől vezette be. A „Kékhullám Zászló”-nak marketing szempontból is nagy a jelentősége: a közönség számára azt jelzi, hogy ezen a strandon kiváló a vízminőség, színvonalasak a szolgáltatások, változatosak a programok, vagyis érdemes ide eljönni.


Siófok – Újhelyi strand

Területe: 18.626 m2
Balaton part szakasz hossza: 250 m

A városközponttól nyugatra lévő Újhelyi strand rekonstrukció előtt áll. A tervezett felújításig, 2016-ban is belépődíj mentesen látogatható.


Siófoki szabadstrandok

Siófok város közigazgatási területéhez 17 km-es Balaton partszakasz tartozik. Ennek csaknem fele, közel 8 km a város tulajdonában van. A fizető strandok mellett a városi tulajdonú Balaton partszakasz mentén kialakított füves területek és sétányok nagy része is igénybe vehető napozásra, pihenésre, strandolásra.

A szabadstrandok a városközpont közelében és a város nyugati részén vannak, a város keleti részén csak néhány rövidebb szabadstrand található.

A szabadstrandokon a partszakasz teljes hosszában gondozott zöldfelületek, vizisportszer kölcsönző helyek, és kellemes parti sétányok találhatók. 21 darab vizesblokk, büfék, éttermek, és változatos sportolási lehetőségek is rendelkezésre állnak.

A városközponttól nyugatra lévő ezüstparti szabadstrandon 2005 nyara óta folyamatosan a „Mozdulj Balaton” rendezvénysorozat keretében strandröplabda, strandfoci, strandkézilabda, strandkosárlabda versenyeken vehettek részt az érdeklődők. Ezen a területen 2016-ben is várjuk a sportolni vágyókat. A kialakított sportpályák gondozását, sportfelszerelések biztosítását a Balaton-parti Kft. a szezon folyamán június 20-tól augusztus 25-ig folyamatosan megoldja. Egy animátor folyamatosan a helyszínen lesz.


Téli sportolási lehetőségek Siófokon

A Balaton nemcsak a nyári fürdőzéshez biztosít kiváló lehetőséget, télen is nagyon sokansiofok_tel_01 keresik fel Siófokot. Régi hagyományai vannak a Balaton jegén űzhető sportoknak: a fakutyázásnak, és a jégvitorlázásnak. Természetesen korcsolyázásra, jégkorongozásra is lehetőséget kínál a téli Balaton.
Amikor a jég vastagsága meghaladja a 10 cm-t, a Balaton-parti Kft. a Balaton jegén kijelölt pályákon biztosítja a sportolási lehetőségeket. A helyszínen elsősegélynyújtás, forró tea és sok-sok vidámság, kitűnő hangulat várja az idelátogatókat.


Uniós támogatással új vezetőüléses kommunális seprő-szívó gép beszerzésére került sor Siófok városában.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-11/A-2011-0356 kódszámú eszközbeszerzési pályázatán elnyert 7 519 600 Ft támogatással megvásárolt vezetőüléses kommunális seprő-szívó gép ünnepélyes átadása, üzembe helyezése

Siófoki Nagystrand, 2011. augusztus 26.

 

A Siófok városában a Balaton-parti Kft., amely a Siófoki Nagystrandot üzemelteti 2011. április 6-án nyújtott be pályázatot az Új Széchenyi Terv Operatív Program keretében megvalósuló eszközbeszerzés támogatása iránt. A pályázat keretében az idei szezonra teljesen megújult, közel 500 millió forintos fejlesztéssel korszerűsített Siófoki Nagystrand takarításához, tisztántartásához kívántunk arra alkalmas, modern gépet beszerezni.

A beszerzést a saját erő tekintetében kölcsönből, valamint az Új Széchenyi Terv által biztosított vissza nem térítendő támogatásból kívántuk megoldani.

Pályázatunk eredményes volt.

A gép beszerzésére közbeszerzési eljárást követően a 2011. május 12-én megkötött szerződés alapján került sor. A gép átvétele júniusban, még a főszezon előtt volt. Ettől kezdve próbaüzemeltetés keretében használatba vettük, a mai napon került sor az ünnepélyes átadásra és végleges használatba vételi eljárásra.

A gép dán gyártmányú, típusa Nilfisk RS 1301.

Magyarországi szerviz és garanciális képviselet: Nilfisk-Advance Kereskedelmi Kft.

Néhány jellemző műszaki adat:

–         seprési szélesség három kefével 2300 mm

–         tisztítóteljesítmény 30.000 m2/óra

–         víztartály térfogata 240 l

–         motor: diesel, 90LE, 4 hengeres, vízhűtéses

–         szemétgyűjtő rendszer: vákuumos rendszerű, magas szívóerővel

–         maximális sebesség 30 km/óra

Nettó beszerzési ár: 18.799.000 Ft

A berendezés segítségével végzi a Balaton-parti Kft. a napi takarítást a Siófoki Nagystrand vadonatúj parti sétányain és térburkolatain, valamint a Petőfi sétány sétáló utcává alakított szakaszán.

A gép használatba vételével jelentősen javult a tisztítási, takarítási munkák színvonala. Kiváló minőségben, és a korábbiaknál lényegesen rövidebb idő alatt végezhető a napi takarítási tevékenység.

Az eszköz beszerzésével 15 fő munkaerőt tudunk más feladatok ellátására átcsoportosítani.

A cégünkről és a fejlesztésünkről bővebb információt a www.balaton-parti.huoldalon olvashatnak.

Kapcsolat:

Név:  Dr. Szövényi András

üzemgazdász

Cím: 8600 Siófok, Petőfi sétány 3.

Telefon/fax: 06 84/310-327

E-mail: siofok@balaton-parti.hu

Copyright © 2015. Balaton-parti Kft. All Rights Reserved.